Пробиштип инфо

Заврши второто WKC Балканско првенство во карате

Одличен успех на нашите каратисти на ова првенство

Во саботата (10.06.2023), Пробиштип беше домаќин на второто WKC Балканско првенство за кадети, јуниори и сениори и WKC Балкански куп за деца, кое што се одржа во спортската сала „Софија Петровска“. На ова првенство учество зедоа карате клубови и федерации од Романија, Србија, Република Српска и Македонија.

Нашите каратисти од Вадо карате ДО Унија Пробиштип имаа одличен настап на ова првенство и се закитија со многу медали:

Кати поединечно   

11 златни 

10 сребрени 

7 бронзени 

Кати екипно 

3 златни 

4 сребрени 

5 бронзени 

Борби поединечно 

2 златни 

4 сребрени 

5 бронзени 

Борби екипно  

2 златни 

2 бронзени 

Честитки и за организаторите и учесниците и од Пробиштип инфо, кој што беше присутен во текот на целото првенство, и во видеото што го подготвивме може да видите како  ние го видовме ова Балканско првенство.

 

 

 

Сподели на Facebook и Twitter
Категории