8 Март

Календар

Честит 8ми Март – Меѓународниот ден на жената

Со одлука на Обединетите нации од 1975 година, 8 Март беше прогласен за Меѓународен ден на жената, со цел да се одбележи улогата на обичната жена во историјата, како и нејзината борба за еднаквост, правда, мир и развој.

Прочитај повеќе »