цка-пхв

Неврзано

Рефлексија на ЦКА ПХВ 2023 Пробиштип

Денес официјално завршено со документирање на сработеното и креирање на видео од секој проект кои се испратени кај соодветните служби на Црвен Крст на Р.С. Македонија и ќе бидат оценувани во конкуренција со 29 други општини во нашата држава.

Прочитај повеќе »
Неврзано

Преку рециклирање до почиста животна средина

Добивме информации од наставниците дека децата биле толку среќни што можат да помогнат во зачувување на нашата планета, што сами формирале групи и после часови ги собирале фрлените шишиња низ улиците на Пробиштип, а не само оние кои ги користат во училиште.

Прочитај повеќе »