клуб на млади ОО Црвен крст-Пробиштип

Пробиштип

Младите учат народни традиционални ора од постарите

ПХВ групата составена од Јана Милановска, Милан Миланов, Ведрана Ѓоргиева, Мила Стојчевска, Дајана Стоилевска, Ивона Кировска под менторство на Елена Николова и Андреа Ганевска, работат на проект чија цел е да се доближат младите во Пробиштип со македонската традиција.

Прочитај повеќе »
Новости

Волонтерството во Пробиштип

Црвен Крст е најголема волонтерска хуманитарна организација во светот! Околу 50тина млади од Општина Пробиштип волонтираат во Клуб на млади Општинска Организација Црвен Крст Пробиштип со што се активни граѓани на својата заедница и пример за своите врсници

Прочитај повеќе »
Живот

Како помина хуманитарниот турнир во баскет одржан на 13.07.2023

Целиот настан беше организиран од млади амбициозни средношколци со поддршка од младинскиот координатор, токму тие волонтери се пример за своите врсници како треба да го поминуваат своето слободно време како млади активисти кои прават промена во својата заедница.

Прочитај повеќе »