Меѓународен ден на лица со инвалидност

Неврзано

Одбележан 3ти Декември – Меѓународниот ден на лица со инвалидност

Годишното одбележување на 3-ти Декември, Меѓународниот ден на лицата со инвалидност започна во 1992 година, со резолуција број 47/3 на Генералното собрание на Обединетите нации.

Прочитај повеќе »