мвр билтен

Новости

Голема акција на МВР – Приведени 9 лица кај кои било пронајдено оружје и дрога

На 09 и 10.02.2023, од страна на Одделот за криминалистичка полиција, Сектор за недозволена трговија со дрога оружје и опасни материи – Единица за недозволена трговија со дрога на територијата на државата беа спроведени координирани зајакнати активности за откривање на сторители на кривични дела во врска со недозволена трговија со дрога и оружје

Прочитај повеќе »
Новости

Во „компјутерска измама“ настрадала фирма од Пробиштип со 425 653 евра

Преку електронска порака, до оштетеното правно лице од Пробиштип, испратиле лажни банкарски инструкции за меѓународно плаќање, врз основа на кои оштетеното правно лице извршило плаќање во износ од 425.653 евра

Прочитај повеќе »