Пробиштип инфо

ОО црвен крст Пробиштип

Новости

Собрани 20.211.361 денари за настраданото население погодено од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија

Правините субјекти и физичките лица освен финансиска помош можат да донираат и материјални добра согласно приложената листа на потреби за помош на настраданото население.Задолжително сите донирани артикли да бидат нови. Приоритет да се става на зимски семејни шатори, церади, вреќи за спиење, ќебиња.

Прочитај повеќе »
Новости

17 Септември СВЕТСКИ ДЕН НА ПРВАТА ПОМОШ – Учество на членови на ОО Црвен крст Пробиштип

Конвенцијата се состоеше во свечен дел спроведен пред Офицерскиот дом во Битола, потоа реализација на симулациска вежба за спасување на лица заробени во пожар и пружање на прва помош при симулирана сообракајна несреќа.

Прочитај повеќе »
Категории