Пробиштип инфо

Општина Пробиштип

Пробиштип

Посета на Хидросистемот Злетовица и Филтер станицата за питка вода во Пробиштип

Проектот произлегува од досегашната успешна соработка која општина Пробиштип ја има со Центарот за меѓународна соработка на Словенија и Амбасадата на Словенија во Македонија, докажана со веќе реализирани капитални проекти, а веќе течат преговори и за нови идни проекти.

Прочитај повеќе »
Пробиштип

Започна асфалтирањето на улицата “Македонски револуционери” со дел од “Димитар Влахов” и “Јаким Стојковски”

Со оглед на планот и динамиката за работа на економскиот оператор со асфалтирањето се планира да се заврши до крајот на неделата

Прочитај повеќе »
Пробиштип

Положено свежо цвеќе пред споменикот “Братство и единство”

По повод 8ми Септември, Денот на независноста и Денот на ослободување на Пробиштип, делегации од Совет на општина Пробиштип, општина Пробиштип, политичките партии и здружение

Прочитај повеќе »
Новости

Завршена е реконструкцијата на игралиштето за мал фудбал и кошаркарското игралиште при ООУ “Никола Карев”

Следен проект којшто ќе се реализира за подобрување на условите во ООУ “Никола Карев” е реконстукција на патеката околу игралиштата и реконструкција на двете летни училници

Прочитај повеќе »
Новости

Бесплатниот линиски превоз во општина Пробиштип започнува од утре

Овој проект општината го реализира врз основа на барање на месните заедници, со цел на поголема пристапност за граѓаните од овие населени места, да им се овозможи еднаков пристап до градот за извршување на своите потреби

Прочитај повеќе »
Категории