Правописни авантури

Образование

„ПРАВОПИСНИ АВАНТУРИ“

СЕКОГАШ треба да се почитуваат правописните правила, особено при пишувањето, а убавината на дијалектите и нивната важност НИКОГАШ нема да згасне бидејќи тие се богатство на нашиот македонски јазик

Прочитај повеќе »
Образование

„ПРАВОПИСНИ АВАНТУРИ“

Во животот се’ започнува од идеја! Дозволете вашите идеи да ги спроведете во реалноста, а за да го направите тоа мора да дејствувате, да се прилагодувате и да учите секојдневно.

Прочитај повеќе »
Образование

„ПРАВОПИСНИ АВАНТУРИ“

Во пресрет на големиот христијански празник Велигден, се чувствувам обврзана да појаснам неколку работи поврзани токму со пишувањето на името на овој, па и на другите верски и државни празници.

Прочитај повеќе »
Образование

„ПРАВОПИСНИ АВАНТУРИ“

Се чувствувам обврзана данешниот напис да биде во служба на избегнување на овие правописни грешки во иднина или да речеме мало потсетување на неколку правописни правила. 

Прочитај повеќе »