противпожарна активност

Пробиштип

Се шири пожар кон Пробиштип

Утрово пожарот се движеше во атарите на селата Врбица, Рајчани, Буниш и Турско Рударе а пред малку се прошири и на територијата на Општина Пробиштип движејки се во насока на квалитетна шума.

Прочитај повеќе »