СПД Пробиштип

Пробиштип

Изложба на фотографии од СПД „Пробиштип“ по повод Денот на планината

Во Домот на културата беше отворена изложба со планинарски фотограии од СПД „Пробиштип“, а беа доделени и две признанија на истакнати планинари од ова друштво

Прочитај повеќе »
Новости

СПД Пробиштип учествуваше на 41-то искачување на Титов Врв

Тринаесет члената екипа составена од 12 планинари и 1 планинарка од САД го искачија највисокиот врв на Шар Планина и втор по височина врв во Република Македонија висок 2747 мнв. во зимски услови несвојствени за крајот на месец мај.

Прочитај повеќе »
Новости

Планинарска тура ,,РУДАРСКА ПАТЕКА” во чест на рударите

„Патеката на рударите” претставува почит кон тешката егзистенција на сите овие храбри луѓе од минатото кои ги поставиле темелите и го започнале индустрискиот развој на градот Пробиштип.

Прочитај повеќе »