Стара нова година

Календар

Православните верници вечерва ќе ја пречекаат Православната или Стара нова година

На 14ти Јануари Православните верници го слават споменот на Св.Василиј Велики , а воедно се празнува и почетокот на Новата година според Јулијанскиот календар

Прочитај повеќе »