Пробиштип инфо

Ваш термин

Здравје

ПОСТПОРОДИЛНА ДЕПРЕСИЈА

Не само кај депресивните, туку и кај здравите родилки потребна е пофалба од околината, разбирање,поддршка и убав збор, како кај младите мајки би се зацврстила самодовербата со што полесно би се надминал овој за нив специфичен период.  

Прочитај повеќе »
Здравје

БРЕМЕНОСТ

Кај секоја млада, здрава жена со редовен циклус, изостанокот на менструација буди сомнеж дека станува збор за бременост.

Прочитај повеќе »
Ваш термин

ГИНЕКОЛОШКИ ПРЕГЛЕД 

За пациентките кои би сакале да прават контролен тест секоја година, тој ќе се наплаќа по 600 денари од лабораториите кои ги анализираат тестовите

Прочитај повеќе »
Ваш термин

ИНФЕРТИЛИТЕТ

Со терминот стерилитет се означува потполна неможност за зачнување додека инфертилитет е намалена можност за забременување по една до две години активни обиди

Прочитај повеќе »
Категории