Вита Максима

Новости

Активности на Здружението за заштита и благосостојба на животните ВИТА МАКСИМА-Пробиштип

Нашите идни планови се продолжување на активностите околу контролата на размножувањето, секако вообичаеното хранење и лекување на што повеќе единки, а најважно од се е изградба на стационар, со што трајно би се решил овој горлив проблем за Пробиштип, за што имаме подршка и ветување за максимална помош од градските власти и Градончалникот.

Прочитај повеќе »
Новости

Пробиштип доби Здружение за заштита на животните – ВИТА МАКСИМА

Примарната цел на Здружението е трајно решавање на проблемот со бездомните (напуштени), животни преку максимално хуман третман на истите, согласно законите на Република Македонија. 

Прочитај повеќе »