„Насекаде не‘ има“ – Подкаст бр.7

Гостинка во овој подкаст е нашата сограѓанка Мимица Јорданов, која повеќе од 23 години живее и работи во Њујорк, САД

Многумина сонуваме да го прошетаме и да ги посетиме знаменитостите на Големото јаболко, барем како туристи.

Еден таков сон се оствари и трае веќе две и пол децении.Сонот сонуван во  Пробиштип се претвори во реалност и Њујорк стана дом за нашата следна гостинка.

За животот во далечната Америка, за причините за нејзиното заминување, но и за традицијата и навиките што ги практикува , низ кои бар малку си ја доловува татковината се тема на денешното наше дружење, во кое уверен сум дека сите ќе уживаме.

Нашата следна гостинка на која и украдовме време од краткиот престој дома е Мимица Јорданов.

Целиот разговор од подкастот бр.7 со Мимица Јорданов, може да го погледнете со притискање ТУКА

Сподели на Facebook и Twitter