„Насекаде не‘ има“ – Подкаст бр.8

Наша гостинка во осмиот подкаст е нашата сограѓанка Вики Гичева која повеќе години е надвор од Македонија, а последната година живее и работи во Луксембург

Младоста е период кога многумина се плашат да исчекорат од конфорната зона впуштајки се во непознатото.

Нашата следна гостинка е токму спротивното, храбро носи големи одлуки, често зачекорува во непознатото чекорејки кон за неа идеална иднина.

Предизвиците и ситуациите кои се случуваат на тоа таинствено патување, искуствата кои ги таложи, прават од неа силна личност за која ништо не е тешко или невозможно.  

Можеби вака наизглед делува ситно и кревко, но во себе носи голема сила и упорност да се соочи со животот, што и да и носи.

Целиот подкаст можете да го погледнете ТУКА 

Сподели на Facebook и Twitter