„Насекаде не‘ има“ – Подкаст бр.9

Наш гостин во подкастот бр.9 е пробиштипскиот светски патник Драган Нанев

Кога решил да го напушти Пробиштип можеби не ни сонувал дека неколку пати ќе го обиколи светот и освен Австралија ќе стапне на сите контитненти.

Ќе создаде семејство кое ќе му биде дом во кој редовно ќе се враќа, но номадскиот начин на живот нема да го напушти,  бидејки едноставно станал дел од него. 

На тој пат почнал да се развива, едуцира и напредува во една професија, но имал храброст, а и упорност, по некое време да се упати во сосема спротивен правец, многу поразличен од дотогашниот.  

Целото видео со разговорот со нашиот  гостин  Драган Нанев, пробиштипскиот светски патник, можете да го погледате ТУКА

Сподели на Facebook и Twitter