Осветување и поставување на камен темелник на црквата Св. ТРОЈЦА во с.ПИШИЦА ПРОБИШТИП

Осветувањето ќе го води Владиката на Брегалничката Епархија г-дин Иларион при МПЦ ОА.

Почитувани,

Ве информираме и Ве покануваме во Сабота на 25.03.2023 во 10:00 часот на осветување и поставување на камен темелник на црквата Св. ТРОЈЦА во с.ПИШИЦА ПРОБИШТИП.

Осветувањето ќе го води Владиката на Брегалничката Епархија г-дин Иларион при МПЦ ОА.

Со Вашето присуство или на Ваши преставници од компанијата ќе ја зголемиме важноста на овој свечен чин.

Со почит ИНИЦИЈАТИВЕН ОДБОР на цркава Св.ТРОЈЦА с.Пишица – Пробиштип

Сподели на Facebook и Twitter