Премиера на најновиот филм на Милчо Манчевски „КАЈМАК“ пред пробиштипската публика

Четврток 17.11.2022 година Кино сала Рудар Пробиштип 19:00 часот.Влез 100 денари

 

Најновото филмско остварување на нашиот најпознат режисер Милчо Манчевски „Кајмак“

на 17-ти ноември, 2022 г. (четврток), во киносалата ,,Рудар” ќе има премиера пред пробиштипската публика.

Почеток 19.00 часот, карти по цена од 100 денари.
Содржина на филмот:
Две семејства си ја бараат среќата – пристојни на почетокот, среќни на крајот.
Актери:
Сара Климоска, Камка Тоциновски, Александар Микиќ, Симона Спировска, Ана Стојановска, Филип Трајковиќ
Режисер и сценарист:
Милчо Манчевски
Времетраење:
1 час 46 минути
Копродукција меѓу:
Македонија, Данска, Холандија и Хрватска, со поддршка на Еуримаж
Година на продукција:
2022
Жанр:
црна комедија
Сподели на Facebook и Twitter