Шаховски турнир во пензионерскиот дом во Пробиштип

Квалификациски турнир во шах за учество на регионалните спортски игри кои ги организира Здружението на пензионери на Македонија

Денес во просториите на пензионерскиот дом во Пробиштип се одржа турнир во шах на кој зедоа учество 10 шахисти пензионери од Пробиштип, а најуспешните четворица ќе земат учество на регионалните спортски игри кои ги организира Здружението на пензионери на Македонија.

Нешто повеќе за овој турнир ќе слушнете од најавата на Дончо Марков од Здружението на пензионери на Пробиштип.

Видеото со најавата ќе можете да ја видете ТУКА

 

Сподели на Facebook и Twitter