Осветување на камен темелник за изградба на нов храм во с.Пишица посветен на Св.Троица

Вчера беше осветувањето на камен темелникот на црквата Св.Троица од страна на Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион
На 25.03.2023 година, св. Григориј Двоеслов, св. Симеон Нов Богослов, преп. Кирил Лешочки; Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион изврши освет на камен-темелник за изградба на нов храм, посветен на Св. Троица, во с. Пишица – Пробиштип, во сослужение на свештенослужители на Брегалничката Епархија. Нека е честито и од Бога благословено!
Брегалничка Епархија
Сподели на Facebook и Twitter