Тим Сезнајковци: Општински натпревар по ХЕМИЈА во ООУ„Браќа Миладиновци“ – Пробиштип

Учество на учениците на ООУ „Никола Карев“ Пробиштип и освоени награди на овој натрпевар

На 24.02.2023 год. се одржа Општинскиот натпревар по ХЕМИЈА во ООУ„Браќа Миладиновци“ – Пробиштип, каде учество зедоа и се здобиjа со награди /пофалници следниве наши ученици:

Прва награда: Леон Донев – 9б, Андреј Гоцевски – 9а

Втора награда: Марко Гаврилов – 9б

Трета награда: Андреа Стојанова – 8б, Димитрија Нацев – 8в

Пофалница: Мелани Добревска – 8в, Ана Ампева – 8а

Учениците: Тамара Трајчевска – 8а Тадеј Максимов – 8б Ели Младеновска, Андреј Љубев и Ален Ампев – 8в (се здобија со сертификат за учество на натпреварот) Сите овие ученици се под менторство на наставничката по Хемија – Ленче Горгиевска, и истите ќе продолжат на следното скалило натпревари кои следуваат. БРАВО УЧЕНИЦИ 👏

Сара Јанева

Сподели на Facebook и Twitter