Градоначалникот на општина Пробиштип ги пречека дечињата од Бадниковата поворка

Градоначалникот на сите дечиња им подели Бадникови пакетчиња
Денес на градскиот плоштад Свети Гаврил Лесновски пристигнаа  дечињата, кои ги пречека Градоначалникот на општина Пробиштип, кои со свечена бадникова литија го најавија Христовото раѓање.
Со радост и убава мисла да го прославиме Бадник и нека е честит и за многу години Божиќ.
Општина Пробиштип
Сподели на Facebook и Twitter