Екипите на СОУ ,,Н.Н.Борче,, Пробиштип во машка и женска конкуренција победници на зонските натпревари во ОДБОЈКА за средни училишта

Пласман и на женската и на машката екипа на СОУ „Н.Н.Борче“ Пробиштип на регионалните натпревари

На 21.12.2022 во организација на ФУСМ и ЗУСД Пробиштип се одиграа зонски натпревари во ОДБОЈКА за средни училишта 

 

Во машка конкуренција: 

 СОУ Гоце Делчев Куманово 0 : 2 СОУ Н.Н.Борче Пробиштип 

 СОУ Н.Н.Борче Пробиштип 2 : 0 СОУ Ѓорче Петров Крива Паланка 

 СОУ Ѓорче Петров Крива Паланка 2 : 1 СОУ Гоце Делчев Куманово 

  

Во женска конкуренција: 

СОУ Гоце Делчев Куманово 1 : 2 СОУ Н.Н.Борче Пробиштип 

СОУ Н.Н.Борче Пробиштип 2 : 0 СОУ Ѓорче Петров Крива Паланка 

СОУ Ѓорче Петров Крива Паланка 0 : 2 СОУ Гоце Делчев Куманово 

Екипите на СОУ ,,Н.Н.Борче,, Пробиштип во машка и женска конкуренција како победници на зонскиот турнир се учесници на регионалните натпревари Исток 

  

Тимот соработници од „Н.Н.Борче“ при Ученичката заедница 

Сподели на Facebook и Twitter