Жетва на медали на 14то WKC Светско првенство во Белград на младите каратисти од карате клубот Вадо Карате До Унија Пробиштип

Одличен успех на младите каратисти од карате клубот na 14-то WKC Светско првенство за кадети, јуниори и сениори и Светско првенство за деца кое се одржа во Белград, Србија, на 11ти и 12ти јуни 2022

На 11ти и 12ти Јуни во Белград се одржа World Championships fir Cadets Juniors and Seniors and Wirld Cup for Children, на кој учество зема и Вадо Карате До Унија Пробиштип. На натпреварувањето учествуваа 27 натпреварувачи , членови на овој клуб.

Младите спортисти се закитија со повеќе медали во некоку категории и тоа:

Поединечно во кати 5 златни, 5 сребрени, 6 бронзени, кати екипно 1 златен, 2 сребрени, 3 бронзени, во борби 1 сребрен.

Од 13 земји кои зедоа учество по освоени медали  Вадо Карате До Унија Пробиштип го зазеде високото 3 место.

Честитки до сите учесници !!!!!

 

 

Сподели на Facebook и Twitter