ООУ Браќа Миладиновци

Образование

Учество на учениците од ООУ „Браќа Миладиновци“ на литературниот конкурс на тема -„Библиотеката и мирис на книги“ и  „Мојата прва книга “ –

Креативноста, надареноста, амбициозноста, уметничко- стилските вредности  и  поетските афинитети на сите овие ученици дојдоа до израз во нивните оригинални автентични детски прозни  творби

Прочитај повеќе »
Образование

Прва награда на државниот натпревар по географија за Ана Станојковска

Соодветни сертификати ќе се доделат и на правни и физички лица кои помогнале во реализација на натпреварите на сите нивоа.
Наградите за првите три места се обезбедени преку фондот „ПРОФ. Д-Р ЉУБЕ МИЛЕНКОВСКИ“ – Скопје и УТМС Институтот за национална географија.

Прочитај повеќе »